O incantare pentru trup, avand in vedere ca inafara foilor, ingredientele sunt crude, deci vii, cu nutrientii la cote maxime.
INGREDIENTE:
Pentru foi:
– 250 g faina dietetica, din macinis integral de grau
– 175 ml apa
– ½ lingurita de sare de ocna
Pentru pateul de stevie:
– 5 linguri seminte de floarea soarelui, crude
– 2 linguri miez de nuca
– 6-7 frunze de stevie
– o lingura de ulei de floarea soarelui, presat la rece
– 3-4 catei de usturoi
– o lingura de fulgi de ovaz
– sare de ocna, dupa gust
Pentru pateul de hrisca:
– 100 g hrisca cruda
– 75 alune de caju, crude
– ¼ ardei gras (o felie)
– o lamaie
– 4-5 catei de usturoi
– ½ lingurita de ienibahar macinat
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se spala bine, in multe ape, hrisca cruda pentru a-i indeparta gustul amar, apoi sa lasa la hidratat pentru 6- 8 ore. Alunele de caju, nucile si semintele de floarea soarelui, se hidrateaza si ele pentru cca 5 ore.
Cu ingredientele pentru foi, se pregateste aluatul dupa reteta paine integrala nedospita, care se imparte apoi in trei parti, din care se obtin 3 foi, modelate dreptunghiular si care se coc in cuptor. Atentie ! Nu le lasati sa se usuce prea tare, adica sa nu devina “scortoase”. Dupa primele 10 minute, controlati-le ! Dupa coacere, cand au devenit usor rumene, se invelesc in prosoape ude si se lasa sa se raceasca, apoi se tin la rece (pentru a ramane moi, usor de taiat). Intre timp, cu restul de ingrediente, se pregatesc pateurile raw vegane, cel de stevie dupa reteta, iar cel de hrisca dupa reteta.
Peste prima foaie se aseaza pateul crud de stevie, se acopera cu foaia a doua, apoi se intinde pateul crud de hrisca si pe deasupra se aseaza cea de-a treia foaie.
Prajitura aperitiv astfel formata, se lasa la frigider, minim 2 ore, pentru a se taia bine cu un cutit zimtat, dar ideal ar fi sa zaboveasca peste noapte, in acest caz sectiunea va arata perfect.
Eu am savurat inclusiv colturile, mai putin umplute, ca cel expus deasupra. Un deliciu !