Un pateu fara gluten, cu grasimi sanatoase, consistent si aromat, ca poate asigura satietate si confort digestiv.
INGREDIENTE:
– 100 g hrisca cruda
– 75 g alune crude de caju
– ¼ ardei gras (o felie)
– o lamaie
– 5 catei de usturoi romanesc
– ½ lingurita de ienibahar macinat
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Se spala bine si se lasa la hidratat semintele de hrisca cruda, cca 12 ore, iar alunele de caju se hidrateaza si ele cam 5 ore. Se scurg de apa in care s-au hidratat si se clatesc, atat hrisca cat si cajuul.
Se aduna apoi in robotul de bucatarie cu lama in S si li se alatura ardeiul gras bine spalat si taiat in bucati, cateii de usturoi curatati si spalati, sucul lamaiei si ienibaharul macinat. Se maruntesc toate in robot pana la consistenta unui pateu, care se potriveste de sare si care se poate servi pe felii de ardei crud.