O reteta gustoasa si placut colorata natural, preparata fara foc, cu ingrediente sanatoase.
INGREDIENTE:
– 5 linguri de seminte de floarea soarelui
– 2 linguri de miez de nuca
– 6-7 frunze de stevie
– o lingura de ulei de floarea soarelui, presat la rece
– 3-4 catei de usturoi
– o lingura de fulgi de ovaz
PREPARARE:
Semintele de floarea soarelui si miezul de nuca se lasa la inmuiat in apa, de seara pana dimineata. Se strecoara, apoi se curata cateii de usturoi si se spala bine si frunzele de stevie.
Toate acestea impreuna cu fulgii de ovaz se maruntesc bine in robot, apoi se adauga uleiul si sarea neiodata.
Se amesteca bine si se obtine o pasta vernil delicioasa, care se mai potriveste de sare si se consuma eventual, pe paine nodospita cu seminte de floarea soarelui si leurda, si cu patrunjel verde.
O culoare frumoasa, ce face ca mancarea sanatoasa sa fie si atractiva vizual.
Ador verdele, dar reteta asta este super ca gust si poti sa o combini cu tot felul de mirodenii pentru a-i conferi alte tente, atat coloristice cat si gustative !!!