IEPURE MARINAT, CU SOS DE LOBODA VERDE SI RUBARBA

iulie 18, 2015 | CATEGORIA Mancaruri cu carne

 

iepure marinat, cu sos de loboda verde si rubarba, detaliu

O reteta ce confera carnii de iepure o aroma si o fragezime excelente, cat si un adaos important de nutrienti si un ajutor in digestie.

In continutul de grasimi, carnea iepurelui de camp ocupa locul al treilea dupa cea de  curcan si de pui. Carnea iepurelui de casa este insa mai grasa decat  a celui de camp, dar mai frageda, de aceea nu necesita marinarea indelungata, de ordinal orelor, ci se poate folosi o marinata fiarta, rapida.

INGREDIENTE:

–       500 gr pulpa de iepure

–       7-9 catei de usturoi

–       85 ml vin alb, sec

–       sare, dupa gust

Pentru marinata fiarta:

–         o ceapa

–         o bucata de telina

–         ½ de morcov

–         ½ lingurita de cimbru macinat

–         ¼ lingurita de pudra de rozmarin

–         2 foi de dafin

–         5 boabe de piper negru

–         2 cuisoare

–         100 ml apa

–         75 ml otet din vin

–          o fasie coaja de lamaie

–          sare neiodata, dupa gust

Pentru sosul crud de rubarba:

–        130 gr rubarba (o tulpina de marime medie )

–        200 ml apa

–        o lingura de seminte de floarea soarelui

–        o lingurita de ulei de masline presat la rece

–        o  lingurita de boabe de piper negru

–        sare neiodata, dupa gust

PREPARARE:

Se spala bine pulpa de iepure, apoi se impaneaza cu usturoiul curatat, crestand-o din loc in loc.

pulpa de iepure impanata cu usturoi, pentru marinare

Se prepara o marinata fiarta, cu ingredientele insiruite, dupa reteta MARINATA FIARTA, PENTRU CARNURI.

marinata fiarta, pentru carnuri

Se toarna marinata fierbinte peste pulpa de iepure si se lasa circa 10 minute, pentru a patrunde incet in fibrele carnii.

pulpa de iepure impanata cu usturoi, in marinata fiarta cu legume si mirodenii

Se strecoara marinata si impreuna cu carnea, se plaseaza intr-un vas termoizolant care se introduce in cuptor, unde se lasa pana ce intreg ansamblul se intrepatrunde, se intoarce carnea pe ambele parti pana se fragezeste si se rumeneste usor. Intre timp se pregateste sosul crud de rubarba, dupa reteta SOS CRUD DE RUBARBA.

sos crud, de rubarba

Se intrerupe fierberea, se toarna vinul alb sec si se acopera vasul, cateva minute. Apoi se adauga sosul crud de rubarba, care confera o savore aparte intregului ansamblu.

iepure marinat, cu sos de loboda verde si rubarba

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *