Un sos rapid, cu ingrediente crude, naturale, marcat de gustul acrisor al rubarbei, bogat in antioxidanti si grasimi sanatoase.
INGREDIENTE:
– 130 gr rubarba (o tulpina de marime medie )
– 200 ml apa
– o lingura de seminte de floarea soarelui
– o lingurita de ulei de masline presat la rece
– o lingurita de boabe de piper negru
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Se spala bine si se curata tulpina de rubarba, semintele de piper negru se rasnesc grosier pentru o aroma marcanta, iar cele de floarea soarelui, fin, pana se obtine o faina, pentru o textura placuta a sosului.
Tulpina de rubarba se taie in bucati si impreuna cu apa se plaseaza in blender si se blenduiesc circa 2 minute. Sucului obtinut i se adauga faina din semintele de floarea soarelui, piperul negru macinat, uleiul de masline si sarea.
Se amesteca bine pentru omogenizare si intreptrunderea aromelor, apoi se poate consuma imediat sau dupa pastrarea catorva zile la rece.