SOS CRUD, DE RUBARBA

iunie 10, 2015 | CATEGORIA Garnituri

sos crud, de rubarba

Un sos rapid, cu ingrediente crude, naturale, marcat de gustul acrisor al rubarbei, bogat in antioxidanti si grasimi sanatoase.

INGREDIENTE:

–        130 gr rubarba (o tulpina de marime medie )

–        200 ml apa

–        o lingura de seminte de floarea soarelui

–        o lingurita de ulei de masline presat la rece

–        o  lingurita de boabe de piper negru

–        sare neiodata, dupa gust

 

PREPARARE:

Se spala bine si se curata tulpina de rubarba, semintele de piper negru se rasnesc grosier pentru o aroma marcanta, iar cele de floarea soarelui, fin, pana se obtine o faina, pentru  o textura placuta a sosului.

rubarba, seminte de floarea soarelui si piper, pentru sos

Tulpina de rubarba se taie in bucati si impreuna cu apa se plaseaza in blender si se blenduiesc circa 2 minute. Sucului obtinut  i se adauga  faina din semintele de floarea soarelui, piperul negru macinat, uleiul de masline si sarea.

rubarba belduita, cu faina de floarea soarelui, piper, ulei de masline si sare, pentru sos

Se amesteca bine pentru omogenizare si intreptrunderea aromelor, apoi se poate consuma imediat sau dupa pastrarea catorva zile la rece.

sos crud, de rubarba

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *