MARINATA FIARTA, PENTRU CARNURI

iulie 16, 2015 | CATEGORIA Garnituri

marinata fiarta, pentru carnuri

O marinata rapida, din ingrediente naturale si nutritive, pentru carnurile animalelor de gospodarie, ce fierb mai repede decat  a celor salbatice si nu necesita tinerea la macerat multe ore, dar care le fragezeste si le imprima un gust puternic aromat.

INGREDIENTE:

–         o ceapa

–         o bucata de telina

–         ½ de morcov

–         ½ lingurita de cimbru macinat

–         ¼ lingurita de pudra de rozmarin

–         2 foi de dafin

–         5 boabe de piper negru

–         3 boabe de ienibahar

–         2 cuisoare

–         100 ml apa

–         75 ml otet din vin

–         o fasie coaja de lamaie

–         sare neiodata, dupa gust

 

PREPARARE:

Se curata si se spala bine morcovul, ceapa si telina, morcovul se taie fasii, ceapa rondele, iar bucata de telina se feliaza subtire.

telina, morcovi, ceapa pregatite si mirodenii, pentru marinata fiarta

Se aduna apoi intr-un vas si li se adauga foile de dafin, cimbrul, pudra de rozmarin, piperul, ienibaharul, cuisoarele, coaja de lamaie, apa si otetul din vin.

legume si mirodenii in otet din vin, pentru marinata fiarta

Se potrivesc toate de sare si se fierb intr-un clocot. Marinata obtinuta se toarna fierbinte peste carnuri, apoi se strecoara si se adauga la prepararea lor.

marinata fiarta, pentru carnuri

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *