O marinata rapida, din ingrediente naturale si nutritive, pentru carnurile animalelor de gospodarie, ce fierb mai repede decat a celor salbatice si nu necesita tinerea la macerat multe ore, dar care le fragezeste si le imprima un gust puternic aromat.
INGREDIENTE:
– o ceapa
– o bucata de telina
– ½ de morcov
– ½ lingurita de cimbru macinat
– ¼ lingurita de pudra de rozmarin
– 2 foi de dafin
– 5 boabe de piper negru
– 3 boabe de ienibahar
– 2 cuisoare
– 100 ml apa
– 75 ml otet din vin
– o fasie coaja de lamaie
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Se curata si se spala bine morcovul, ceapa si telina, morcovul se taie fasii, ceapa rondele, iar bucata de telina se feliaza subtire.
Se aduna apoi intr-un vas si li se adauga foile de dafin, cimbrul, pudra de rozmarin, piperul, ienibaharul, cuisoarele, coaja de lamaie, apa si otetul din vin.
Se potrivesc toate de sare si se fierb intr-un clocot. Marinata obtinuta se toarna fierbinte peste carnuri, apoi se strecoara si se adauga la prepararea lor.