O reteta bogata in vitamina C, care foloseste gogonelele murate ramase neconsumate peste iarna, intr-un sos cu verdeturi proaspete de primavara.
INGREDIENTE:
– 850 gr gogonele murate (am folosit pe cele din reteta)
– 450 gr ceapa uscata
– 3 legaturi de ceapa verde
– 2 legaturi de leurda
– o legatura de patrunjel verde
– o lingura de boia de ardei dulce
– 3 linguri de rosii conservate sanatos, cu ardei (ca cele dupa reteta)
– 3 linguri de ulei de floarea soarelui, presat la rece
PREPARARE:
Se curata si se spala ceapa uscata, se toaca si se fierbe in apa, iar cand este patrunsa se adauga ceapa verde, leurda si patrunjelul, curatate, spalate si tocate, apoi boiaua de ardei dulce si rosiile conservate.
Se mai adauga apa si se fierb, pana cand se patrund si formeaza un sos concentrat. Se felieaza gogonelele murate, se portioneaza, apoi li se adauga sosul de verdeturi, se imbogatesc cu ulei de floarea soarelui presat la rece si se garnisesc cu patrunjel verde.