Un mod rapid si natural de a conserva rosiile pentru a le simti gustul in plina iarna.
INGREDIENTE:
– 3 kg rosii
– 0,5 kg ardei capia si/sau gogosari
– 2 linguri de sare grunjoasa, neiodata
PREPARARE:
Rosiile si ardeii se spala, se lasa a scurs si se taie grosier.
Se dau apoi prin robot, se sareaza, se amesteca, apoi se umplu borcane mici, curate si uscate, de regula de 400 gr, pentru a nu desigila o cantitate prea mare odata.
Se sigileaza bine si se fierb in bain-marie (un vas cu apa in care se cufunda borcanele pana la capace), cca 20 minute. Se lasa apoi sa se raceasca cu baia odata, se scot, se sterg si se depoziteaza in locuri aerisite. Pe tot parcursul anotimpului rece veti pastra in acest fel, nealterata, savoarea rosiilor, imbogatind multe meniuri.
mi se pare o reteta buna , am folosit in America ceva asemanator si sincera cautam o reteta, asta mise pare apropiata si cred ca este mai buna pentruca are si ardei
Ma bucur ca-ti place si multumesc de vizita !