O reteta speciala de castraveti murati, foarte sanatoasa, enzimatica si probiotica, cu aroma aparte a frunzelor de salvie.
INGREDIENTE (pentru un borcan de 800 g):
– 7-8 castraveti
– 2 crengute de salvie (4-5 frunze)
– o foaie de dafin
– 3 catei de usturoi
– o lingura piper boabe
– o radacina mica de hrean
– o inflorescenta de marar
– sare grunjoasa, de ocna, neiodata, pentru muraturi (specificat la preparare)
PREPARARE:
Se spala bine castravetii si se aseaza in borcan, asezonandu-i cu celelalte ingrediente (cateii de usturoi curatati si spalati, radacina de hrean spalata si taiata fasii, salvia si mararul spalate si curatate de impuritati, daca este cazul).
Se prepara apa, o lingura de sare la 1 l apa, in functie de numarul de borcane. Se completeaza borcanele cu apa preparata si nu se acopera, se lasa sa inceapa sa fermenteze si eventual se vantura zeama. Cand se limpezeste suficient cat sa nu faca mucilagii, se sigileaza fiecare borcan.