GOGONELE IN SARAMURA, CU GUTUI SI NUCI

octombrie 8, 2018 | CATEGORIA Muraturi

gogonele in saramura, cu gutui si nuci, vanturate

Gogonele conservate sanatos si aromate cu bogatiile toamnei, pentru meniuri de iarna.

INGREDIENTE (pentru 2 borcane de 1000 g):

– 900 g gogonele

– o gutuie

– 12 nuci

– o radacina mare de hrean

– 2 capatani de usturoi

– 2 linguri de piper negru, boabe

– o tulpina cu frunze de telina

pentru saramura:

– o lingura de sare de ocna (neiodata) la 1 l de apa

PREPARARE:

Se sparg nucile si se spala bine gogonelele si gutuia, care apoi se feliaza si se curata de cotor. Se spala bine frunzele de telina si se curata usturoiul si hreanul, care se taie in lung.

gogonele, gutui si nuci, cu telina si mirodenii, pentru conservat in saramura

Se aseaza toate in borcanele pragatite, alternandu-le dupa bunul plac, apoi se adauga si boabele de piper. Se prepara saramura si se toarna in borcane, acoperind complet continutul.

gogonele in saramura, cu gutui si nuci

Se lasa la temperatura camerei timp de trei zile, vanturand saramura in fiecare zi.

gogonele in saramura, cu gutui si nuci, vanturate

Se acopera apoi borcanele, iar gogonelele astfel conservate, se consuma pe parcursul iernii.

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *