Un aluat cu ingrediente corect asociate, cu grasimi sanatoase, fara lactoza si zahar, usor de modelat.
INGREDIENTE:
– 275-300 g faina integrala de grau (in plus 3 linguri pentru modelare)
– un praf de sare
Pentru laptele de caju:
– 75 g alune crude de caju
– 250 ml apa
Pentru liantul (oul) vegetal:
– o lingura seminte de in
– 4 linguri apa
PREPARARE:
Se lasa alunele de caju la inmuiat minim 5 ore, apoi se strecoara si se blenduiesc cu apa, obtinand laptele de caju, ca in reteta. Se rasnesc semintele de in si se lasa la inmuiat in apa obtinand liantul (oul) vegetal, ca in reteta. Se prepara aluatul adunand pe planseta de framantat faina integrala, apoi liantul vegetal, praful de sare si putin lapte de caju.
Se incepe framantarea adaugand putin cate putin din laptele vegetal, pana se incorporeaza tot in faina, apoi se mai framanta cateva clipe pentru omogenizare.