TELINA SI ANGHINARE, LA ABURI, CU MIRODENII SI FRUNZE DE MORCOVI

decembrie 22, 2014 | CATEGORIA Garnituri

telina si anghinare, fierte la aburi, cu mirodenii si frunze de morcov

Un preparat festiv, din ingrediente hranitoare, asociate atent, cu gust aromat, asezonate cu frunze crude si proaspete de morcov, pentru un plus de nutrienti.

INGREDIENTE:

–        500 gr radacina de telina

–         150 gr anghinare

–         2 felii de lamaie

–        o lingurita de ienibahar macinat

–        o lingurita de boia de ardei dulce

–        o lingurita de frunze uscate de busuioc

–        2 linguri de ulei de masline presat la rece

–       8 grame frunze de morcovi (4 fire)

–        sare neiodata, dupa gust

–        rondele de morcov crud, pentru garnisire

 

PREPARARE:

Se spala anghinarea si se curata dupa reteta:

anghinare curatata, in apa cu lamaie

Telina se spala si se curata, apoi impreuna cu anghinarea se feliaza subtire.

telina si anghinare curatate si feliate, pentru fiert la aburi

Se fierb apoi in aburi, iar cand sunt patrunse se maruntesc in robotul de bucatarie, folosind lama in S. Se adauga apoi sarea, ienibaharul, boiaua de ardei dulce, busuiocul si uleiul de masline.

telina si anghinare fierte la abur, cu mirodenii

Se amesteca pentru omogenizare si pentru intrepatrunderea aromelor, apoi se garniseste cu frunzele crude de morcov (se pot folosi scobitori ca sprijin).

elina si anghinare, fierte la aburi, cu mirodenii si frunze de morcov, asamblare

Se mai poate garnisi dupa imaginatie, cu diverse legume (eu am folosit rondele de morcov crud).

telina si anghinare, fierte la aburi, cu mirodenii si frunze de morcov

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *