Un preparat festiv, din ingrediente hranitoare, asociate atent, cu gust aromat, asezonate cu frunze crude si proaspete de morcov, pentru un plus de nutrienti.
INGREDIENTE:
– 500 gr radacina de telina
– 150 gr anghinare
– 2 felii de lamaie
– o lingurita de ienibahar macinat
– o lingurita de boia de ardei dulce
– o lingurita de frunze uscate de busuioc
– 2 linguri de ulei de masline presat la rece
– 8 grame frunze de morcovi (4 fire)
– sare neiodata, dupa gust
– rondele de morcov crud, pentru garnisire
PREPARARE:
Se spala anghinarea si se curata dupa reteta:
Telina se spala si se curata, apoi impreuna cu anghinarea se feliaza subtire.
Se fierb apoi in aburi, iar cand sunt patrunse se maruntesc in robotul de bucatarie, folosind lama in S. Se adauga apoi sarea, ienibaharul, boiaua de ardei dulce, busuiocul si uleiul de masline.
Se amesteca pentru omogenizare si pentru intrepatrunderea aromelor, apoi se garniseste cu frunzele crude de morcov (se pot folosi scobitori ca sprijin).
Se mai poate garnisi dupa imaginatie, cu diverse legume (eu am folosit rondele de morcov crud).