O reteta atent preparata cu ingrediente nutritive, din anghinare fiarta in aburi si umpluta cu legume conservate sanatos, de la Sun Food Romania (www.sunfood.ro). Am realizat aceasta reteta pentru concursul aniversar #8aniSunFood, initiat de Diva in bucatarie (www.divainbucatarie.ro).
INGREDIENTE (pentru o portie):
– o anghinare
– 2 linguri de naut conservat (SunFood)
– 2 linguri de ciuperci conservate (Sun Food)
– 2 rosii conservate (Sun Food)
– ½ ceapa rosie
– ½ lamaie (am folosit lime)
– 2 linguri de ulei de canepa, presat la rece
– 3 fire de patrunjel verde
– sare, dupa gust
– ghimbir sau piper negru macinat, dupa gust (optional)
PREPARARE:
Se pregatesc ingredientele, anghinarea este bine sa fie tanara, cu frunzele proaspete si cu lujerul fraged.
Se indeparteaza mai intai frunzele mature de la baza anghinarei.
Lujerul din lungul sau nu se indeparteaza, ci se curata de partea rigida, pana la textura moale. Pe masura ce se curata anghinarea, se aduce in contact cu suc de lamaie, pentru a nu oxida si a nu pata mainile.
Se taie partea superioara a capatanii de anghinare (cam la o treime de varf), indepartandu-se varful frunzelor.
Apoi se taie in lung, pe jumatate. Se observa un puf in capatul tijei, la baza frunzelor, ce trebuie si poate fi indepartat usor, cu cutitul.
Daca avem de curatat mai multe anghinare, pe masura ce se termina de curatat, pot fi cufundate in apa cu suc de lamaie (lime) impotriva oxidarii.
Astfel curatata, anghinarea, usor sarata se fierbe in aburi, pentru a-si pastra toate substantele hranitoare nealterate. Intre timp pregatim umpluturile din legumele conservate sanatos, de la Sun Food. Nautul se scurge din conserva, apoi se asociaza cu jumatate din cantitatea de ceapa si cu patrunjelul bine spalate, curatate si tocate, se potrivesc toate de sare si li se adauga o lingura de ulei de canepa.
Se amesteca bine. Ciupercile si rosiile intregi conservate sanatos, de la Sun Food, se toaca fin si se asociaza cu restul de ceapa tocata marunt si cu restul de ulei de canepa presat la rece.
Se amesteca bine, iar cand jumatatile de anghinare sunt fierte, se intrerupe fierberea si se umplu cu compozitiile pregatite. Se servesc apoi, eventual pudrate cu un praf de ghimbir sau de piper negru macinat.