O tarta aromata, cu glucide sanatoase, din ingrediente crude, prin consumul carora nutrientii sunt usor absorbiti de catre organism.
INGREDIENTE:
Pentru blat:
– 100 g miez de nuci
– 100 g stafide negre
– ½ lamaie
– ¼ lingurita pudra de scortisoara
Pentru crema:
– 100 g caju
– 2 linguri ulei de cocos
– 60 ml suc lamaie
– o lingura de miere de rapita
PREPARARE:
Se hidrateaza alunele de caju minim 5 ore, iar stafidele 2 ore, apoi se stecoara. Se prepara crema de lamaie din ingredientele enumerate, conform retetei.Se prepara apoi blatul, adunand in robotul de bucatarie cu lama in S stafidele hidratate, miezul nucilor, sucul si pulpa jumatatii de lamaie, precum si pudra de scortisoara.
Se mixeaza pana cand se obtine o compozitie legata si lipicioasa, care se modeleaza intr-o forma de tarta.
Se asterne apoi peste blat crema de lamaie.
Se uniformizeaza crema in blat si se garniseste tarta dupa imaginatie.
Se poate consuma ca atare, sau se plaseaza la congelator sa fie mai ferma, pentru a se felia usor.