TARTA NEDOSPITA, CU CEAPA SI MIRODENII

martie 2, 2015 | CATEGORIA Aperitive

tarta nedospita, cu ceapa si mirodenii

O tarta hranitoare, pregatita cu ingrediente asociate corect, cu aroma potrivita unui pahar cu vin.

INGREDIENTE:

–         320 faina dietetica din macinis integral de grau

–         250 ml apa

–         120 gr ceapa alba

–         o lingura boia de ardei dulce

–         2 linguri de ulei de masline extravirgin

–         o lingura boabe de coriandru

–         ¼ lingurita pudra de ghimbir

–         sare neiodata, dupa gust

 

PREPARARE:

Se framanta faina cu apa si un praf de sare, pana se obtine un aluat de paine nedospita, dupa reteta.

aluat nedospit, pentru tarta cu ceapa

Se curata si se spala bine ceapa, apoi se feliaza si se plaseaza pe aluat. Se pudreaza cu un praf de sare si cu boiaua de ardei dulce, apoi, peste ansamblul obtinut, se adauga uleiul turnat circular.

aluat nedospit, cu ceapa, sare si boia de ardei dule, pentru tarta

Se introduce tarta nedospita, astfel garnisita, in cuptor si se coace la foc iute, cca 10 minute. Se scoate din cuptor si se asezoneaza cu pudra de ghimbir si cu boabele de coriandru rasnite grosier, pentru o aroma proaspata. Gustul obtinut se poate asocia si cu frunze de patrunjel.

tarta nedospita, cu ceapa si mirodenii

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

  • Fifi says:

    Trimite-mi la pachet doua! Cred ca e o nebunie!
    Si cit de bine arata1
    Daca nu ai copiat ideea de undeva, breveteaz-o!

    • mirela says:

      Exista tarte cu ceapa, dar pregatite nesanatos, adica cu aluat glutenic, periculos pentru pancreas, asta este dietetica, adica poti manca atata cat poftesti…! Mia-ai dat o idee !

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *