O supa bogata in antioxidanti, cu un gust dulce picant, excelenta chiar si rece.
INGREDIENTE:
– 200 gr usturoi (3-4 capatani)
– 180 gr ceapa alba (2 cepe)
– 65 gr morcov (un morcov mic)
– 125 gr radacina de patrunjel
– 250 gr iaurt gras
– ½ lingurita cimbru macinat
– o lingurita boabe de ienibahar
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Se curate usturoiul, cepele, morcovul si radacina de patrunjel, apoi se spala bine. Se opresc 8-9 catei de usturoi, care se piseaza, iar restul de usturoi, impreuna cu un praf de sare, cu cimbrul, cu ceapa si radacinoasele curatate, se pun la fiert. Cand sunt patrunse toate, se opreste fierberea, se strecoara, se lasa sa se raceasca si se plaseaza in blender.
Se adauga aproximativ 175 ml din supa in care au fiert si se blenduiesc fin. Apoi se adauga iaurtul si cateii de usturoi cruzi, pisati.
Se amesteca toate si se potrivesc de sare. Se macina apoi grosier boabele de ienibahar si se adauga in fiecare portie de supa, pentru un plus de aroma si de antioxidanti. Se poate servi intr-o combinatie alimentara tolerata de organism si anume, cu paine integrala nedospita, dupa reteta, fiind excelenta chiar si rece.