O salata de vis, cu urzici crude, superba, rapida, cu absorbtia integrala a nutrientilor ce o contin, asezonata cu dressingul consistent din laptele de soia, aromat si emolient pentru celelalte doua ingediente de primavara.
INGREDIENTE:
– o gramajoara de urzici
– o legatura de leurda
– sare de ocna, dupa gust
Pentru dressing:
– 200 ml lapte de soia (neindulcit)
– 2 linguri de ulei de masline extravirgin
– o lamaie
– ½ lingurita ienibahar macinat (eu l-am macinat grosier intrucat isi revarsa mai intens aroma in timp ce este savurat)
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se prepara dressingul din ingredientele enumerate pentru acesta, urmarind pasii retetei.
Se spala bine, in multe ape, urzicile si frunzele de leurda.
Se toaca apoi fin, se sareaza usor si se amesteca. Se asezoneaza apoi cu dressingul aromat din lapte de soia.