Un alt mod de a consuma rachitanul uscat natural, pentru a-i savura nutrientii atat de importanti sanatatii, dupa cum am facut precizarea in articolul Rachitanul.
INGREDIENTE:
– 500 gr vinete conservate cu ardei capia (prin coacere si congelare)
– 9 frunze de leurda
– ½ legatura de patrunjel verde
– 3 ramuri de rachitan uscat
– 2 linguri de ulei de floarea soarelui presat la rece
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Se decongeleaza vinetele cu ardei capia, de seara pana dimineata, intr-o strecuratoare, pentru a elimina sucul. Apoi se presara rachitanul uscat, maruntit si uleiul.
Se amesteca, se adauga si patrunjelul si leurda bine spalate si tocate fin, se amesteca din nou apoi se potriveste totul de sare. Salata face trecerea catre cele de primavera, fiind delicioasa.
Daca e vorba de vinete sa stii ca eu vin sa gust! Sunt chiar curioasa!
Vinetele sunt pofticioase oricum, dar leurda le da gustul picant si sunt excelente!