O salata racoritoare, de vara, bogata in licopen din rosiile proaspete, cat si in alti antioxidanti valorosi si in acizi grasi omega, din sosul crud de papadie.
INGREDIENTE:
– 3 rosii
– 2 cepe
– 3 linguri de sos de papadie
– sare neiodata, dupa gust (optional)
Pentru sosul de papadie:
– un manunchi de frunze proaspete de papadie (aprox. 75 gr)
– 5 linguri de seminte de floarea soarelui (aprox. 50 gr)
– un ardei gras (aproximativ 65 gr)
– o crenguta de cimbru verde
– o lingurita de ienibahar boabe
– sucul unei jumatati de lamaie
– 200 ml apa plata
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Se prepara sosul de papadie din ingredientele enumerate, urmand etapele din reteta SOS CRUD DE PAPADIE.
Se curate, se spala ceapa si se taie julien, rosiile se spala si se feliaza, apoi se aseaza in bolul pentru servit, alternandu-le cu sosul crud de papadie. Se asezoneaza optional cu sare si se consuma cu placere.