SOS CRUD CU FRUNZE DE PAPADIE

iulie 11, 2015 | CATEGORIA Garnituri

sos crud cu frunze de papadie, detaliu

Un sos consistent, bogat in antioxidanti si in acizi grasi esentiali, gustos si important pentru o hranire sanatoasa.

INGREDIENTE:

–         un manunchi de frunze proaspete de papadie (aprox. 70 gr)

–         5 linguri de seminte de floarea soarelui (aprox. 50 gr)

–         un ardei gras (aproximativ 65 gr)

–         o crenguta de cimbru verde

–         o lingurita de ienibahar boabe

–         sucul unei jumatati de lamaie

–         200 ml apa plata

–         sare neiodata, dupa gust

 

PREPARARE:

Se rasnesc semintele de floarea soarelui, pana devin faina.

faina floarea soarelui, frunze papadie, ardei, ienibahar, sare, cimbru verde, lamiae, pentru sos

Frunzele de papadie proaspat culese, se spala bine, se toaca, ardeiul se curata, se spala si se taie bucati, se rasnesc boabele de ienibahar, iar de pe crenguta de cimbru bine spalata, se rup frunzele si florile, apoi toate aceste ingrediente se plaseaza in blender, impreuna cu faina din seminte de floarea soarelui.

faina floarea soarelui, frunze papadie, ardei, ienibahar, sare, cimbru verde, in blender, pentru sos

Se mai adauga apa si sucul de lamaie, apoi se blenduiesc, grosier sau fin, in functie de consistenta dorita.

sos crud cu frunze de papadie

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *