Un sos consistent, bogat in antioxidanti si in acizi grasi esentiali, gustos si important pentru o hranire sanatoasa.
INGREDIENTE:
– un manunchi de frunze proaspete de papadie (aprox. 70 gr)
– 5 linguri de seminte de floarea soarelui (aprox. 50 gr)
– un ardei gras (aproximativ 65 gr)
– o crenguta de cimbru verde
– o lingurita de ienibahar boabe
– sucul unei jumatati de lamaie
– 200 ml apa plata
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Se rasnesc semintele de floarea soarelui, pana devin faina.
Frunzele de papadie proaspat culese, se spala bine, se toaca, ardeiul se curata, se spala si se taie bucati, se rasnesc boabele de ienibahar, iar de pe crenguta de cimbru bine spalata, se rup frunzele si florile, apoi toate aceste ingrediente se plaseaza in blender, impreuna cu faina din seminte de floarea soarelui.
Se mai adauga apa si sucul de lamaie, apoi se blenduiesc, grosier sau fin, in functie de consistenta dorita.