O salata care combina nutrientii in proportii ideale, tonica, hranitoare si placuta la gust.
INGREDIENTE:
– 3 bucati ton marinat in otet din vin (aprox. 250 gr.)
– 150 gr boabe de naut (uscat)
– 2 ceape mijlocii, albe
– 50 gr masline verzi
– 50 gr masline negre
– o rosie mare, sau 2 mici
– 2 frunze de salata verde
– 2 linguri ulei de masline
– sucul unei lamai
– sare, dupa gust
PREPARARE:
Se foloseste ton marinat dupa metoda descrisa la reteta https://mancamsanatos.ro/ton-crud-marinat-in-otet-din-vin/. Nautul se lasa la inmuiat de seara pana dimineata si apoi se fierbe intr-un litru de apa, la foc mic, eventual se mai completeaza cu apa fierbinte, pana se patrunde complet si se desprinde crusta de pe bob, apoi se strecoara, se lasa la scurs, si se poate folosi.
Daca va este incomod sau nu aveti timp, folositi atat naut din conserva, gata fiert, cat si ton marinat, conservat. Tonul marinat se portioneaza cubulete mici, ceapa se spala, se curata si se taie felii subtiri, rosia spalata se taie bucati.
Se combina boabele de naut cu bucatile de ton, cu ceapa si maslinele, cu bucatile de rosie, se adauga frunzele de salata verde, maruntite, se potriveste totul de sare, se completeaza cu uleiul de masline si sucul de lamaie si se amesteca.