Este o varianta comoda de preparare, care necesita minimum de ingrediente si un pic de rabdare, pestele pastrand un gust prospat, aromat. Este o reteta potrivita pestelui oceanic, care fata de cel de balta, prezinta risc minim de contaminare.
INGREDIENTE:
– un ton de aprox. 1250 gr
– 250 ml otet din vin rosu, aromatizat cu tarhon
– o lamaie
– 50 gr masline negre
– 50 gr masline verzi
– piper verde, boabe, dupa gust
– sare, dupa gust
PREPARARE:
Tonul se spala, i se indeparteaza capul, se curata de maruntaie.
Se indeparteaza apoi sira spinarii, si se portioneaza.
Bucatile rezultate se aseaza intr-un vas cu partea carnoasa in sus, apoi se toarna otetul dinvin rosu, aromatizat cu tarhon, pregatit dupa reteta https://mancamsanatos.ro/otet-din-vin-aromatizat-cu-tarhon/. Se adauga apoi boabele de piper, se potriveste de sare si se lasa cam 5 ore la macerat.
Apoi se intoarce cu partea carnoasa in jos si se mai lasa in acest amestec inca cca 12 ore.
Se scot bucatile de ton din sosul marinat si se consuma stropite cu sucul de lamaie si garnisite cu maslinele.