TON CRUD, MARINAT IN OTET DIN VIN

noiembrie 30, 2012 | CATEGORIA Retete cu peste

r, garnisit cu lamaie si masline

Este o varianta comoda de preparare, care necesita minimum de ingrediente si un pic de rabdare, pestele pastrand un gust prospat, aromat. Este o reteta potrivita pestelui oceanic, care fata de cel de balta, prezinta risc minim de contaminare.

INGREDIENTE:

– un ton de aprox. 1250 gr

– 250 ml otet din vin rosu, aromatizat cu tarhon

– o lamaie

– 50 gr masline negre

– 50 gr masline verzi

– piper verde, boabe, dupa gust

– sare, dupa gust

 

PREPARARE:

Tonul se spala,  i se indeparteaza capul, se curata de maruntaie.

ton crud, curatat si despicat

Se indeparteaza apoi sira spinarii, si se portioneaza.

ton crud, curatat, eviscerat, portionat

Bucatile rezultate se aseaza intr-un vas cu partea carnoasa in sus, apoi se toarna otetul dinvin rosu, aromatizat cu tarhon, pregatit dupa reteta https://mancamsanatos.ro/otet-din-vin-aromatizat-cu-tarhon/. Se adauga apoi boabele de piper, se potriveste de sare si se lasa cam 5 ore la macerat.

ton crud la marinat in otet aromatizat cu tarhon

Apoi se intoarce cu partea carnoasa in jos si se mai lasa in acest amestec inca cca 12 ore.

ton crud la marinat in otet aromatizat cu tarhon si piper

Se scot bucatile de ton din sosul marinat si se consuma stropite cu sucul de lamaie si garnisite cu maslinele.

ton crud marinat in otet aromatizat cu tarhon, stropit cu lamaie si garnisit cu masline

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *