O salata raw vegan, cu ingrediente nutritive, fara gluten, fara amidon si fara colesterol, cu maioneza vegetala, sanatoasa si imbietoare.
INGREDIENTE:
– 2 morcovi (aproximativ 200 g)
– 2 ardei grasi (aproximativ 200 g)
– o radacina de patrunjel (aproximativ 100 g)
– o felie de telina (aproximativ 75 g)
– 7 castraveti murati (aproximativ 200 g)
Pentru maioneza:
– o radacina de patrunjel (aproximativ 85 g)
– 100 g alune de caju
– 3 linguri de ulei de masline extravirgin
– o lingura de pudra de turmeric
– o lingura boabe de mustar
– 2 lamai
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se prepara maioneza cu ingredientele enumerate, dupa reteta.
Se spala bine si se curata morcovii, ardeii, radacinile de patrunjel si de telina, apoi se taie in cubulete marunte. De asemenea castravetii murati se taie cubulete si se scurg de zeama murata.
Se aduna in castron legumele maruntite, apoi se adauga maioneza, din care se opresc 2 linguri pentru garnisit. Se amesteca, se potrivesc de sare, apoi se portioneaza, se garnisesc cu maionaza, cu bucati de legume si verdeturi, dupa preferinta si imaginatie.