O prajitura dulce-acrisoara, cu ingrediente crude si hranitoare, ce poate fi savurata in doi, fie ca incepeti ziua cu doza necesara de fructe, fie ca va rasfatati intr-o binemeritata pauza. Este perfecta pentru ziua indragostitilor.
INGREDIENTE ( pentru 5 portii duble):
– 500 gr miez de nuca
– 250 gr stafide negre (+30 gr pentru garnisit)
Pentru piureul de mere:
– 5 mere rosii (am utilizat din soiul Idared)
– ½ de lamaie
– ½ lingurita de pudra de scortisoara
– indulcitor natural, dupa gust (optional))
PREPARARE:
Miezul de nuca se lasa la inmuiat in apa, de seara pana dimineata, iar stafidele se inmoaie cam 10 minute. Se scurg de apa, apoi se plaseaza in robotul de bucatarie, cu lama in S.
Se maruntesc pana ce compozitia se leaga, apoi se plaseaza in inele culinare, cam pana la jumatatea acestora. Se adauga piureul de mere (cam a treia parte din inaltimea blatului), preparat dupa reteta.
Prajitura astfel obtinuta, se garniseste cu stafidele, apoi cu un cutit umezit i se practica o adancitura curbata, la jumatate, ca un profil copiat. Se indeparteaza inelul culinar si se poate savura in doi, pentru o ocazie speciala, ca cea de Valentine’s Day sau de Dragobete.
Ce frumos! Si bun! Si de Dragobete…fara Valentine’s day!
Am pregatit si de Dragobete, o nebunie ! Te rog sa prepari reteta chiar daca ai indoieli. Nu vei regreta !Este o turta foarte gustoasa si hranitoare !Este o retete proprie.