Pieptul de rata, bine fiert cu legume, alintat apoi de miresme delicioase: o reteta excelenta, corect preparata, fara adaos de grasimi.
INGREDIENTE:
– un piept de rata fiert cu legume
– un fir de usturoi verde
– ¼ lingurita de pudra de rozmarin
– ½ lingurita boabe de ienibahar
– 2 foi de dafin
– 200 ml de vin rosu
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Pieptul de rata se fierbe cu legume, pentru supa sau ciorba, ca in reteta “Ciorba degresata de rata, cu tarhon si suc de portocale”, apoi se strecoara, se cresteaza superficial, se impaneaza cu foile de dafin si se asezoneaza cu pudra de rozmarin, cu boabele de ienibahar si cu firul de usturoi verde, taiat rondele. Se toarna vinul peste intreg ansamblul, se potriveste de sare, daca este cazul.
Se introduce apoi in cuptor, unde se lasa cateva minute la temperature moderata, cat sa se intrepatrunda aromele. Se serveste cald sau rece, cu diverse salate.
La o bucatica mica poftesc si eu!
L-am pregatit in asa fel incat sa se poata pofti si la bucatele mai mari !