PIEPT DE RATA, CU MIRODENII SI VIN ROSU

mai 13, 2014 | CATEGORIA Mancaruri cu carne

piept de rata, cu mirodenii si vin rosu

Pieptul de rata, bine fiert cu legume, alintat apoi de miresme delicioase: o reteta excelenta, corect preparata, fara adaos de grasimi.

INGREDIENTE:

–          un piept de rata fiert cu legume

–          un fir de usturoi verde

–          ¼ lingurita de pudra de rozmarin

–          ½ lingurita boabe de ienibahar

–          2 foi de dafin

–          200 ml de vin rosu

–          sare neiodata, dupa gust

 

PREPARARE:

Pieptul de rata se fierbe cu legume, pentru supa sau ciorba, ca in reteta “Ciorba degresata de rata, cu tarhon si suc de portocale”, apoi se strecoara, se cresteaza superficial, se impaneaza cu foile de dafin si se asezoneaza cu pudra de rozmarin, cu boabele de ienibahar si cu firul de usturoi verde, taiat rondele. Se toarna vinul peste intreg ansamblul, se potriveste de sare, daca este cazul.

piept de rata fiert cu legume, asezonat, pentru cuptor

Se introduce apoi in cuptor, unde se lasa cateva minute la temperature moderata, cat sa se intrepatrunda aromele. Se serveste cald sau rece, cu diverse salate.

piept de rata, cu mirodenii si vin rosu

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *