O pasca cu un gust incitiant, cu ingrediente crude si nutritive, foarte consistenta si delicioasa.
INGREDIENTE:
Pentru blat:
– 200 gr stafide aurii
– 300 gr faina de nuca (miez de nuca rasnit fin)
– o lingurita pudra de nucsoara
– o lingurita pudra de ienibahar
– 65 ml apa
– 2 linguri suc de lamaie
– un praf sare de ocna
Pentru branza sarata, de caju:
– 375 gr alune de caju, crude
– 80-100 ml apa (vezi prepararea)
– 3 linguri de drojdie inactiva
– 3 linguri suc de lamaie
– o lingurita otet de mere
– un catel de usturoi
– ½ lingurita pudra de ghimbir
– ½ lingurita pudra de ienibahar
– ½ lingurita sare de ocna
Pentru garnisit:
– 2 fire de marar verde
– 2 fire de patrunjel verde
PREPARARE:
Se lasa la hidratat stafidele cca o ora, se scurg de apa si se plaseaza in robot, alaturi de faina de nuca, de sucul de lamaie, de praful de sare, cat si de pudra de nucsoara si cea de ienibahar.
Se adauga apa, se maruntesc si amesteca toate, pana se obtine un blat consistent si lipicios. Branza sarata de caju este obtinuta din ingredientele afisate, urmand pasii retetei “Branza raw, din alune de caju”.
Se spala bine si se toaca firele de marar si de patrunjel verde, carora li se alatura 2 linguri din branza sarata de caju.
Se amesteca, si se formateaza pentru ornare, dupa bunul plac. Se monteaza pasca imbinand blatul cu crema, sau suprapunad crema peste blat.
Se garniseste apoi, dupa imaginatie.