O branza tolerata cu succes, fara lactoza, cu proteine vegetale si antioxidanti importanti, delicioasa in orice moment al zilei, ce poate fi consumata ca atare sau in asociere cu legume si ierburi proaspete.
INGREDIENTE:
– 350 gr alune de caju, crude
– 80-100 ml apa (vezi prepararea)
– 3 linguri de drojdie inactiva
– 3 linguri suc de lamaie
– o lingurita otet de mere
– un catel de usturoi
– ½ lingurita de pudra de ghimbir
– ½ lingurita de pudra de ienibahar
– ½ lingurita de sare de ocna
PREPARARE:
Se hidrateaza alunele de caju de seara pana dimineata, se strecoara, se spala si se plaseaza in robot. Li se alatura apoi si fulgii de drojdie inactiva, usturoiul, sucul de lamaie, otetul de mere, sarea si pudrele de ghimbir si ienibahar.
Se adauga apa, mai intai doar 80 ml, se maruntesc toate prin impulsuri succesive, pana cand alunele de caju incep sa-si elibereze grasimile. Se mai adauga apa, daca amestecul obtinut nu se leaga bine si in functie de cata apa incorporeaza alunele in procesul de hidratare, sau de cat de bine sunt scurse. Eu am adaugat 100 ml, am dorit sa fie o branza tartinabila. Dupa maruntire, compozitia se inveleste intr-un tifon.
Se pastreaza la frigider si se poate folosi la tartinat, sau se poate congela si consuma avand consistenta unei branze din lapte.