OUA UMPLUTE CU CREMA DE FICAT SI GHIMBIR

mai 12, 2013 | CATEGORIA Aperitive

oua umplute cu crema de ficat si ghimbir

Un aperitiv consistent, elegant, cremos si usor picant, specific meniurilor ce succed sarbatoarea pascala.

INGREDIENTE (pentru 12 portii) :

–         12 oua fierte

–         150 gr ficat de pasare

–         un ou crud

–         o lingurita suc de lamaie

–         150 ml ulei de masline extravirgin

–         o lingurita de mustar clasic

–         40 gr radacina de ghimbir

–         5 fire de patrunjel

–         sare, dupa gust

 

PREPARARE:

Ficatul se fierbe in apa cu putina sare, pana cand se patrunde complet. Intre timp, ouale fierte se decojesc, se taie in jumatati si se scobesc de galbenusuri, iar ficatul fiert se strecoara si se lasa sa se raceasca.

ficat de pasare si galbenus de ou, fierte

Se pregateste o maioneza simpla, dupa reteta  https://mancamsanatos.ro/maioneza-clasica/ . Intr-un bol se aduna ficatul fiert, galbenusurile fierte, maioneza, mustarul, ghimbirul curatat si dat pe razatoarea fina, patrunjelul spalat si tocat marunt si un praf de sare.

ficat de pasaficat de pasare si galbenus de ou, fierte, maioneza,patrunjel,ghimbir,mustar,pentru oua umplute

Se amesteca si se maruntesc fin cu un blender de mana, pana se obtine o crema, cu care se umplu albusurile scobite, si care apoi se orneaza dupa imaginatie.

oua umplute cu crema de ficat si ghimbir

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *