Un aperitiv consistent, elegant, cremos si usor picant, specific meniurilor ce succed sarbatoarea pascala.
INGREDIENTE (pentru 12 portii) :
– 12 oua fierte
– 150 gr ficat de pasare
– un ou crud
– o lingurita suc de lamaie
– 150 ml ulei de masline extravirgin
– o lingurita de mustar clasic
– 40 gr radacina de ghimbir
– 5 fire de patrunjel
– sare, dupa gust
PREPARARE:
Ficatul se fierbe in apa cu putina sare, pana cand se patrunde complet. Intre timp, ouale fierte se decojesc, se taie in jumatati si se scobesc de galbenusuri, iar ficatul fiert se strecoara si se lasa sa se raceasca.
Se pregateste o maioneza simpla, dupa reteta https://mancamsanatos.ro/maioneza-clasica/ . Intr-un bol se aduna ficatul fiert, galbenusurile fierte, maioneza, mustarul, ghimbirul curatat si dat pe razatoarea fina, patrunjelul spalat si tocat marunt si un praf de sare.
Se amesteca si se maruntesc fin cu un blender de mana, pana se obtine o crema, cu care se umplu albusurile scobite, si care apoi se orneaza dupa imaginatie.
Ghimbirul ii da o aroma minunata! Voi testa si eu neaparat!
Merita incercata, am pastrat surplusul si l-am tartinat. a avut mare succes !