MAIONEZA CLASICA

mai 11, 2013 | CATEGORIA Preparate de baza

maioneza clasica

O maioneza densa, cu minimum de grasimi saturate, ajutata de uleiul de masline extravirgin si sucul de lamaie, imbogatind-o in acizi grasi si antioxidanti.

INGREDIENTE :

–         un galbenus de ou bio

–         100 ml ulei de masline extravirgin

–         2 lingurite de suc de lamaie

 

PREPARARE:

Galbenusul de ou separat cu atentie de albus, se plaseaza in bol.

galbenus de ou, pentru maioneza

Se desface si se incepe turnarea uleiului putin cate putin, pana incepe sa se lege amestecul.

ou bio cu ulei de masline extravirgin, pentru maioneza clasica

Se continua turnarea si se observa ca incepe sa se imbogateasca in volum si consistenta.

ou bio cu ulei de masline extravirgin, pentru maioneza clasica

In acest moment se poate turna mai mult ulei.

ou bio cu ulei de masline extravirgin, pentru maioneza clasica

Se economiseste timp, neexisatand riscul sa se taie. (Daca totusi se intampla acest lucru, se picura cativa stropi de apa foarte rece, se continua amestecare, pana se leaga din nou).

ou bio cu ulei de masline extravirgin, pentru maioneza clasica

Cand se observa ca se poate modela, se adauga sucul de lamaie, care o deschide putin la culoare si se amesteca pentru omogenizare. In acest moment maioneza clasica este gata si in functie de intrebuintari, se poate transforma in maioneza cu diverse arome, in functei de adaosuri. I se poate adauga mustar, usturoi, diverse boabe si verdeturi, bulion sau ketch-up, orice tente preferati.

maioneza clasica din galbenus de ou bio, cu ulei de masline extravirgin si suc de lamaie

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *