O maioneza densa, cu minimum de grasimi saturate, ajutata de uleiul de masline extravirgin si sucul de lamaie, imbogatind-o in acizi grasi si antioxidanti.
INGREDIENTE :
– un galbenus de ou bio
– 100 ml ulei de masline extravirgin
– 2 lingurite de suc de lamaie
PREPARARE:
Galbenusul de ou separat cu atentie de albus, se plaseaza in bol.
Se desface si se incepe turnarea uleiului putin cate putin, pana incepe sa se lege amestecul.
Se continua turnarea si se observa ca incepe sa se imbogateasca in volum si consistenta.
In acest moment se poate turna mai mult ulei.
Se economiseste timp, neexisatand riscul sa se taie. (Daca totusi se intampla acest lucru, se picura cativa stropi de apa foarte rece, se continua amestecare, pana se leaga din nou).
Cand se observa ca se poate modela, se adauga sucul de lamaie, care o deschide putin la culoare si se amesteca pentru omogenizare. In acest moment maioneza clasica este gata si in functie de intrebuintari, se poate transforma in maioneza cu diverse arome, in functei de adaosuri. I se poate adauga mustar, usturoi, diverse boabe si verdeturi, bulion sau ketch-up, orice tente preferati.