Un sos aromat, cu ingrediente incarcate nutritiv, puternic antioxidant, preparat crud, pentru un puternic efect antioxidant.
INGREDIENTE (pentru cca 200 ml):
– 3 linguri de coacaze negre deshidratate
– o lingura de stafide negre
– 100 g tofu din soia nemodificata genetic
– ¼ lingurita seminte de anason
– 3 linguri suc de sfecla rosie
– 2-3 linguri suc de lamaie
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se spala bine coacazele si stafidele, apoi coacazele se lasa la hidratat (cam o ora) in apa, cat sa treaca putin peste ele, intrucat este nevoie si de apa in care se hidrateaza, pentru culoare si nutrienti.
Stafidele se lasa la hidratat mai putin, cam 10 min este suficient.
Se adauga apoi in blender coacazele, stafidele, branza tofu si 75 ml din apa in care s-au hidratat fructele. Nu adaugati mai multa, intrucat consistenta trebuie sa fie cremoasa. Se blenduieste totul bine, apoi peste sosul obtinut se adauga semintele de anason rasnite si sucul de sfecla rosie (se poate obtine dintr-o felie de sfecla, razuita fin si stoarsa apoi in tifon).
Se adauga putina sare, iar pentru o savoare mai puternica si un plus de antioxidanti se adauga sucul de lamaie (mai intai 2 linguri), avand grija la consistenta sosului.
Se amesteca bine si se lasa cateva minute pentru a se intrepatrunde aromele.