TAHINI (PASTA DE SUSAN)

ianuarie 14, 2019 | CATEGORIA Aperitive

tahini (pasta de susan)

Pasta clasica, din bucataria araba, care face deliciul celebrului humus, o reteta cu ingrediente autentice, naturale, foarte bogata in acizi grasi esentiali, importanti in buna  functionare a sistemului  cardiovascular.

INGREDIENTE:

– 50 g seminte de susan

– 25 ml ulei de susan

– un praf de sare

 

PREPARARE:

Se spala bine semintele de susan, in multe ape, pentru a-si indeparta din gustul amarui caracteristic. Se lasa la hidratat peste noapte, apoi se strecoara.

ingrediente pasta de susan (tahini)

Se blenduiesc incet adaugand uleiul, putin cate putin, pana la consistenta dorita. Eu am adaugat cat mai putin ulei posibi, iar consistenta a iesit mai pastoasa, mai autentica, mai rustica. Pentru o consistenta mai moale, mai cremoasa, blenduiti mai mult si adaugati ulei pana obtineti ceea ce doriti.

tahini (pasta de susan)

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *