Oua dietetice pe un suport nutritiv ce constituie totodata si un ajutor in digestia lor.
INGREDIENTE:
– 4 oua de prepelita
– 4 felii de sfecla rosie
– 3-4 fire de patrunjel verde
– radacina de hrean, dupa gust
– un praf de nucsoara
– un praf de sare de ocna
Pentru marinata:
– 2-3 felii de lamaie
– 2 cuisoare
– 2 foi de dafin
– un praf de nucsoara
– un praf de piper
– un praf de sare de ocna
– 2-3 fire de marar
– 2-3 fire de patrunjel
– o lingurita de ulei presat la rece (am utilizat de floarea soarelui)
– 300 gr apa plata
PREPARARE:
Se prepara cu ingredientele prezentate o marinata dupa reteta. Sfecla se spala bine, se curata superficial si se feliaza foarte subtire, apoi se cufunda in marinata calda, in care zaboveste minimum o jumatate de ora. Se fierb ouale de prepelita un minut si jumatate, li se intrerupe apoi fierberea si se introduc sub jet de apa rece, pentru a stopa intarirea galbenusului.
Pe platoul de servire se aseaza feliile marinate de sfecla. Acestea constituie suportul pentru ouale de prepelita curatate si taiaie in jumatati, care se asezoneaza apoi cu sare si nucsoara, urmand a se garnisi cu firele de patrunjel si cu hreanul spalat si ras fin.