O imbinare de esente, menite sa confere legumelor crude sau fierte, un plus de mireasme si de nutrienti.
INGREDIENTE:
– 2-3 felii de lamaie
– 2 cuisoare
– 2 foi de dafin
– un praf de nucsoara
– un praf de piper
– un praf de sare de ocna
– 2-3 fire de marar
– 2-3 fire de patrunjel
– o lingurita de ulei presat la rece (am utilizat de floarea soarelui)
– 300 gr apa plata
PREPARARE:
Se pregatesc ingredientele si se pune apa la fiert. Se spala bine mararul si patrunjelul, cat si coaja lamaiei, apoi se feliaza lamaia.
Cand apa da in clocot se intrerupe fierberea si se adauga praful de piper, cel de nucsoara, cuisoarele, sarea si foile de dafin.
Se toaca marunt mararul si patrunjelul, apoi se adauga in apa cu mirodenii. Dupa ce temperatura apei mai scade, se pot adauga feliile de lamaie si uleiul presat la rece.
Se preseaza lamaia sa-si reverse sucul, se amesteca bine ingredientele, iar in marinata astfel formata se cufunda legumele feliate subtire. Cele fierte zabovesc mai putin, iar cele crude, mai mult, pana ce imprumuta din savoarea marinatei.