OREZ BRUN, CU URZICI SI CONDIMENTE

martie 28, 2014 | CATEGORIA Garnituri

orez brun cu urzici si condimente

O reteta cocheta si gustoasa, bogata in nutrienti esentiali, cu o proportie de fibre ce favorizeaza o digestie perfecta.

INGREDIENTE:

–         125 gr orez brun, prefiert (am folosit marca Panzani)

–         200 gr urzici

–         3 cepe

–         5 catei de usturoi

–         o lingura de boia de ardei dulce

–         2 linguri de ulei de floarea soarelui, presat la rece

–         sare neiodata, dupa gust

 

PREPARARE:

Se spala bine urzicile si se fierb, pana se patrund, apoi se lasa la scurs.

urzici si orez brun prefiert

Intre timp, se pregateste orezul prefiert, conform instructiunilor de pe pachet. Se toaca urzicile, apoi se curata si se spala ceapa si usturoiul, care se dau pe razatoare. Se alatura orezului fiert si se asezoneaza cu boiaua de ardei dulce.

urzici, orez brun prefiert, ceapa, usturoi, boia de ardei dulce

Se amesteca, se adauga uleiul si se potriveste totul de sare, apoi i se da o forma placuta si se serveste cu patrunjel verde si cu muraturi, spre exemplu, cu gogosari conservati cu otet din vin si miere de albine, pentru un plus de nutrienti si de savoare.

orez brun cu urzici si condimente

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *