O reteta cocheta si gustoasa, bogata in nutrienti esentiali, cu o proportie de fibre ce favorizeaza o digestie perfecta.
INGREDIENTE:
– 125 gr orez brun, prefiert (am folosit marca Panzani)
– 200 gr urzici
– 3 cepe
– 5 catei de usturoi
– o lingura de boia de ardei dulce
– 2 linguri de ulei de floarea soarelui, presat la rece
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Se spala bine urzicile si se fierb, pana se patrund, apoi se lasa la scurs.
Intre timp, se pregateste orezul prefiert, conform instructiunilor de pe pachet. Se toaca urzicile, apoi se curata si se spala ceapa si usturoiul, care se dau pe razatoare. Se alatura orezului fiert si se asezoneaza cu boiaua de ardei dulce.
Se amesteca, se adauga uleiul si se potriveste totul de sare, apoi i se da o forma placuta si se serveste cu patrunjel verde si cu muraturi, spre exemplu, cu gogosari conservati cu otet din vin si miere de albine, pentru un plus de nutrienti si de savoare.