GOGOSARI CONSERVATI CU OTET DIN VIN SI MIERE DE ALBINE

octombrie 19, 2012 | CATEGORIA Muraturi

      gogosari conservati cu otet din vin si miere de albine

   Este un mod gustos si sanatos de a conserva gogosarii, usor dulce si picant.

INGREDIENTE:

– 10 kg gogosari

– 2,5 l apa

– 3 linguri sare grunjoasa, neiodata

– 750 ml otet din vin

– 5 linguri miere de albine

– 5 g frunze de dafin

– 20 g piper boabe

– 3 capatani de usturoi

– 5-7 radacini de hrean

– o lingura ulei de floarea soarelui

PREPARARE:

Gogosarii se aleg sa fie sanatosi, fara pete, se spala, se curate de cotoare si se taie in jumatati.

gogosari pentru conservat

Se fierbe apa cu sarea, se intrerupe fierberea si se adauga otetul. Gogosarii se cufunda, pe rand, in amestecul lichid rezultat cateva clipe doar, pentru a se inmuia si aseza mai bine in borcan.In acest fel vor incapea mai multi gogosari in borcan si se va folosi mai putin lichid pentru conservarea lor, iar sucul lor propiu va ramane doar putin diluat. Borcanele se sterilizeaza (spalate si uscate) inainte de fi utilizate. Dupa fiecare rand de gogosari asezat, se completeaza cu boabe de piper, foi de dafin, catei de usturoi si radacini de hrean curatate si taiate.

gogosari pregatiri pentru conservat

Dupa ce borcanele s-au umplut, in apa care intre timp s-a mai racit se adauga mierea de albine, se amesteca bine, sa se omogenizeze, se lasa sa se raceasca complet si se toarna peste gogosari.

gogosari conservati cu otet din vin si miere de albine

Borcanele se sigileaza si se pot pastra pe tot parcursul anotimpului rece, profitand de o aroma placuta a gogosarilor conservati astfel.

gogosari conservati cu otet din vin si miere de albine

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *