Pancakes (clatite groase) mici, preparate fara faina si coapte fara ulei, pentru o asociere corecta de ingrediente si anume dovleac dulce si oua ecologice, asezonate cu mirodenii si miere de albine.
INGREDIENTE:
– 350 gr dovleac (cantarit copt si fara coaja)
– 2 oua ecologice
– o lingurita de scortisoara macinata
– ½ lingurita de nucsoara macinata
– o lingura de suc de lamaie
– ½ lingurita de coaja de lamaie (optional)
– miere de albine, dupa gust
PREPARARE:
Se coace dovleacul in cuptor (conform retetei, dar simplu, fara adaos de mirodenii), apoi se curata de coaja, se cantareste si se paseaza, pana se obtine un piure. Se bat ouale spuma si se adauga dovleacul pasat, scortisoara, nucsoara, sucul (si eventual coaja) de lamaie.
Se amesteca bine, apoi se incinge o tigaie fara aderenta, se portioneaza clatitele si se plaseaza in tigaie, avand grija sa se micsoreze caldura la minim.
Se asteapta sa se inchege compozitia, sa inceapa sa se coaca si cu ajutorul unei spatule, se desprinde usor, de baza tigaii, se intoarce si se coace si pe cealalata parte.
Cu cat dovleacul este mai bine deshidratat, cu atat clatitele se desprind mai usor si se coc mai repede. Oricum nu va pierdeti rabdarea, fara ulei incins sunt mai sanatoase, deci merita sa incercati si aceasta varianta. Pe masura ce se coc, le puteti plasa pe marginea tigaii, sa le intoarceti pe rand, urmand sa coaceti simultan trei sau patru. Cand sunt gata, se pot indulci natural. Eu am ales mierea de albine. Am obtinut sase minipancakes extreme de hranitoare, cu un gust superb.
Pancakes cu dovleac, iata o idee buna!