DOVLEAC COPT, CU PUDRA DE ROSCOVE SI LAMAIE

octombrie 4, 2013 | CATEGORIA Dulciuri

dovleac copt, cu pudra de roscove, lamaie si sirop de artar

Un dulce foarte dulce, natural, aromat cu lamaie si pudra de roscove, pentru un gust ideal si nutrienti pe masura.

INGREDIENTE:

–         dovleac cu coaja albicioasa, foarte dulce

–         pudra de roscove, dupa gust

–         lamaie, dupa gust

–         sirop de artar, sau orice indulcitor natural (optional)

 

PREPARARE:

Dovleacul se spala, se taie in jumatate, se curata de seminte si apoi se taie in bucati, dupa preferinta.

dovleac curatat si taiat in bucati

Fiecare bucata se cresteaza si se introduce in cuptor, unde zaboveste destul de mult, cca 40 minute, pana se patrunde complet. Se scoate din cuptor si se asezoneaza cu pudra de roscove si suc de lamaie, imbinarea de gusturi fiind excelenta deoarece dovleacul este foarte dulce. Totusi, pentru iubitorii de dulcegarii excesive, se poate adauga si un pic de sirop de artar, sau de agave sau de zahar brun. Eu initial am adaugat, fara sa-l gust, se vede in poza de final, dar chiar nu era nevoie, pentru ca am nimerit un dovleac foarte copt.

dovleac copt, cu pudra de roscove, lamaie si sirop de artar

dovleac copt, cu pudra de roscove, lamaie si sirop de artar

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *