Produse de panificatie dietetice si crocante, aromate cu ceapa verde si alintate cu seminte de mac.
INGREDIENTE (30 bucati):
– 300 gr. faina dietetica, din macinis integral
– 250 ml apa
– 15 gr drojdie proaspata
– o ceapa verde
– 2 linguri seminte de mac
– o lingura ulei de masline (aprox.)
– sare, dupa gust
PREPARARE:
Din faina, drojdie, apa si sare, in cantitatile specificate la ingredinete, se pregateste un aluat urmarind pasii din reteta aluat dospit. Se lasa sa dospeasca, apoi se adauga ceapa verde spalata si tocata marunt, impreuna cu semintele de mac.
Se framanta din nou, apoi se desprind bucatele mici, care se roluiesc si se impletesc, formand apoi coronite mici, dupa preferinta.
Se astern apoi in tava, pe hartie de copt, se ung cu ulei de masline si se mai presara seminte de mac pe deasupra,.
Se introduc apoi in cuptorul preincalzit si se lasa la temperatura de 180 de grade C, cca 10 minute. Se intrerupe caldura, se scot fierbinti din cuptor si se lasa invelite intr-un servet din panza, pana se racesc, apoi se pastreaza invelite in celofan, pentru a se inmuia. Daca se doresc crocante, se lasa sa se raceasca odata cu cuptorul, vor rezista mai mult in timp, pana ce se consuma.
cred ca sunt gustoase! combinatia ceapa verde – mac probabil ii confera un gust deosebit
Multumesc de vizita Maria, sunt foarte bune de rontait !