Este un aluat ce constituie o baza pentru produse de panificatie. Se poate innobila cu miresme si seminte, se poate modela in diverse forme, obtinand produse sanatoase, gustoase si aratoase.
INGREDIENTE:
– 500 gr faina de grau, din macinis integral
– 25 gr de drojdie de bere
– 450 ml apa
– sare, dupa gust
PREPARARE:
Drojdia se dizolva in 50 ml apa calduta, cu un praf de sare.
Faina se cerne, se aterne in bolul de framantat, se formeaza in mijloc o adancitura in care se toarna drojdia dizolvata.
Se incepe framantarea incorporand putin cate putin faina din laterale, spre centrul bolului.
Se adauga 100ml apa, se continua framantarea, adugand apoi apa putin cate putin si continuand framantarea, pana cand aluatul se desprinde usor de pe maini, dupa cum urmeaza in imaginile de mai jos:
Se lasa apoi sa cresca, acoperit, ferit de surse de aer rece.
Dupa ce a crescut suficient, se incepe modelarea, adaugand aromele si ingredientele dorite pentru obtinerea unei game variate de produse de panifcatie: paine, cornuri, covrigei, cozonaci.
Apa trebuie sa fie calduta sau rece ?
Calduta, multumesc de vizita!