ALUAT DOSPIT

noiembrie 17, 2012 | CATEGORIA Preparate de baza

 aluat dospit

 

Este un aluat ce constituie o baza pentru produse de panificatie. Se poate innobila cu miresme si seminte, se poate modela in diverse forme, obtinand produse sanatoase, gustoase si aratoase.

INGREDIENTE:

– 500 gr faina de grau, din macinis integral

– 25 gr de drojdie de bere

– 450 ml apa

– sare, dupa gust

PREPARARE:

Drojdia se dizolva in 50 ml apa calduta, cu un praf de sare.

drojdie dizolvata pentru aluat

Faina se cerne, se aterne in bolul de framantat, se formeaza in mijloc o adancitura in care se toarna drojdia dizolvata.

drojdie dizolvata, in faina pentru framantat

Se incepe framantarea incorporand putin cate putin faina din laterale, spre centrul bolului.

faina framatata, cu drojdie

Se adauga 100ml apa, se continua framantarea, adugand apoi apa putin cate putin si continuand framantarea, pana cand aluatul se desprinde usor de pe maini, dupa cum urmeaza in imaginile de mai jos:

faina framantata, cu drojdie, pentru paine

faina framantata, cu drojdie, pentru paine

aluat framantat, cu drojdie, pentru paine

aluat framantat, cu drojdie, pentru paine

Se lasa apoi sa cresca, acoperit, ferit de surse de aer rece.

aluat framantat, cu drojdie, pentru paine, acoperit

aluat dospit

 Dupa ce a crescut suficient, se incepe modelarea, adaugand aromele si ingredientele dorite pentru obtinerea unei game variate de produse de panifcatie: paine, cornuri, covrigei, cozonaci.

 

 

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *