Pentru zilele speciale, un rasfat cu ingrediente crud vegetariene, nutritive, asezonat cu lemn dulce, un puternic afrodisiac.
INGREDIENTE:
– 200 gr curmale
– 185 gr avocado
– 90 gr fulgi de ovaz
– 2 linguri pudra de lemn dulce (radacina rasnita)
– o lingurita pudra de scortisoara
– o lingurita pudra de turmeric
– 2 linguri suc de grapefruit
Pentru garnisit:
– 6 lingurite de gelatina vegetala (preparata dupa reteta)
PREPARARE:
Se inmoaie curmalele 15 minute, li se scot samburii, apoi se taie avocado in doua si se scobeste miezul.
Curmalele si avocado, taiate grosier, se plaseaza in robot si se asezoneaza cu pudrele de lemn dulce, de scortisoara si de turmeric.
Se maruntesc bine, pana se obtine o pasta lipicioasa, careia i se adauga apoi sucul de grapefruit si care se amesteca pentru omogenizare. Aceasta compozitie se modeleaza, cu mana umezita, in aproximativ 6 inimi.
Se lasa in congelator o ora, pentru a deveni mai ferme, sau se pot deja consuma mai cremoase, dupa ce se garnisisesc cu gelatina vegetala, preparata dupa reteta.