O reteta sanatoasa, cu carne usoara, inconjurata de legume, toate patrunse pe gratar, in suc propriu, apoi asezonate cu miresme picante, bogate in antioxidanti.
INGREDIENTE :
– 850 gr file de crap
– 3 dovlecei tineri
– 3 morcovi
– 2 ardei grasi
– 5 linguri suc de corcoduse (sau de lamaie)
– 5-7 catei de usturoi
– tarhon verde, dupa gust
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Se spala bine si se portioneaza fileul de crap, apoi se spala legumele, iar morcovii si dovleceii se curate superficial.
Bucatile de file de crap se sareaza si se lasa la scurs, iar legumele se taie rondele sau fasii, dupa preferinta. Se frig apoi pe gratar atat legumele cat si bucatile de file, apoi se aseaza pe un platou cat sunt inca fierbinti si se asezoneaza cu sucul de corcoduse (sau de lamaie), cu usturoiul curatat si feliat si cu tarhonul proaspat, tocat.