O reteta ce combina sanatos leguminoasele, marcata de gustul acrisor al rubarbei si imbogatita cu antioxidanti valorosi din marar si arpagic.
INGREDIENTE:
– 1 kg fasole pastai, galbena
– 5 fire de ceapa verde
– ½ legatura de marar
– un manunchi de arpagic
– sare neiodata, dupa gust
Pentru sosul de rubarba:
– 130 gr rubarba (o tulpina de marime medie )
– 200 ml apa
– o lingura de seminte de floarea soarelui
– o lingurita de ulei de masline presat la rece
– o lingurita de boabe de piper negru
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Se curata pastaile de fasole si ceapa verde, se spala bine, pastaile se rup in bucati potrivite, iar ceapa se toaca, apoi se pun la fiert in apa.
Cand sunt patrunse, se adauga un praf de sare si se mai lasa un clocot. Se intrerupe fierberea si se strecoara. Intre timp se pregateste sosul crud de rubarba, dupa reteta.
Se spala bine mararul si arpagicul, apoi mararul se toaca fin, iar firele de arpagic se taie dupa preferinta.
Se adauga peste pastaile de fasole si ceapa verde, fierte, se amesteca, se portioneaza apoi se asezoneaza cu sosul crud de rubarba.