CONOPIDA COAPTA, CU SOS DE MIGDALE, SEMINTE DE CHIA SI CONDIMENTE

September 16, 2019 | CATEGORIA Garnituri

conopida coapta, cu sos de migdale, seminte de chia si condimente

O reteta ce confera conopidei o savoare aparte si o imbogateste nutritiv.

INGREDIENTE:

– o conopida mica
– o legatura de patrunjel verde
pentru sos:
– 2 linguri de migdale crude
– o lingura de seminte de chia
– 2-3 catei de usturoi
– ½ lingurita ienibahar macinat
– o lingura marar uscat
– sare de ocna, dupa gust

PREPARARE:

Se spala bine conopida, se desface in buchete, care apoi se taie in felii sau aproximativ in jumatati si se astern pe gratarul cuptorului, pe hartie de copt.

conopida pentru copt

Se lasa la copt al dente la temperatura de 180 de grade C, 10 – 15 minute. Intre timp se prepara sosul, din ingredientele prezentate, conform retetei.

sos de migdale, seminte de chia si condimente

Se portioneaza bucatile de conopida si se asezoneaza cu sosul condimentat, eventual cu un praf de sare si cu frunze de patrunjel.

conopida coapta, cu sos de migdale, seminte de chia si condimente

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *