O reteta ce confera conopidei o savoare aparte si o imbogateste nutritiv.
INGREDIENTE:
– o conopida mica
– o legatura de patrunjel verde
pentru sos:
– 2 linguri de migdale crude
– o lingura de seminte de chia
– 2-3 catei de usturoi
– ½ lingurita ienibahar macinat
– o lingura marar uscat
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se spala bine conopida, se desface in buchete, care apoi se taie in felii sau aproximativ in jumatati si se astern pe gratarul cuptorului, pe hartie de copt.
Se lasa la copt al dente la temperatura de 180 de grade C, 10 – 15 minute. Intre timp se prepara sosul, din ingredientele prezentate, conform retetei.
Se portioneaza bucatile de conopida si se asezoneaza cu sosul condimentat, eventual cu un praf de sare si cu frunze de patrunjel.
Unde e reteta sosului?
Unde scrie dupa reteta: dati clic pe cuvantul reteta si veti vedea !