O reteta foarte consistenta cu ciuperci proteice, coapte si apoi asezonae intens cu muraturi aromate. Ciupercile la cuptor se pot asocia cu orice tip de muratura in saramura, fiind un inlocuitor de nadejde al carnurilor.
INGREDIENTE:
– 750 gr ciuperci champignon, mari
– un ardei si o vanata, umplute cu varza, conservate in saramura, dupa reteta VINETE SI ARDEI CU VARZA SI MORCOVI, IN SARAMURA
PREPARARE:
Se spala si se curata ciupercile, se rup piciorusele apoi se plaseaza impreuna cu palariile orientate in jos, in tava de la cuptor.
Se lasa la temperatura moderata, cat timp este necesar pentru a se deshidrata si a se patrunde, intorcandu-se de cate ori e nevoie. Intre timp se pregatesc ardeii si vinetele umlute cu varza, conservate in saramura.
Se scot ciupercile coapte pe un platou si fiecare palariuta se asezoneaza cu cate o felie de vanata sau de ardei umplute cu varza, conservate in saramura.
Se recomanda servirea ca atare, fara adaos de paine.