O ciorba cu ingrediente proaspete si nutritive, cu buchete de conopida si carne de vita, acrita natural si imbogatita cu leustean proaspat tocat, de gradina.
INGREDIENTE :
– 850 gr conopida
– 850 gr piept de vita cu os
– 2 morcovi
– 2 cepe
– o telina mica, de gradina
– o radacina de patrunjel
– un ardei gras
– o legatura de leustean verde
– suc de corcoduse (sau bors natural, din tarate de grau), dupa gust
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Bucatile de piept de vita se spala bine si pun la fiert in apa, se spumuiesc atent si se lasa la temperatura moderata, pana se patrund. Intre timp se spala si se curata morcovii, ceapa, patrunjelul, telina, ardeiul si conopida, care se desface in buchetele, iar tulpinile tinere ale acesteia, se taie rondele si se adauga la fiert, alaturi de carne, impreuna cu morcovii taiati julien, cu ceapa, cu radacinile de telina si patrunjel, toate tocate marunt. Se adauga si un praf de sare. Cand sunt aproape patrunse, se adauga si buchetele de conopida.
Se mai adauga apa, iar cand sunt fierte toate, se potrivesc de sare, se adauga sucul de corcoduse (sau borsul, fara a se fierbe, pentru a-si pastra toti nutrientii), apoi se asezoneaza cu leusteanul proaspat, spalat si tocat.