Cu branza raw, din alune de caju, aromatizata si indulcita natural si sanatos, acest cheesecake cu ingrediente de calitate si usor de pregatit, satisfice intotdeauna pofta de dulce.
INGREDIENTE:
pentru blat:
– 100 gr miez de nuci romanesti
– 100 gr stafide brune
– 10 ml suc de lamaie
pentru crema:
– 250 gr nuci crude de caju
– 75 ml suc de grapefruit
– 2 linguri suc lamaie
– 2 linguri de miere de albine
– o lingura de drojdie inactiva
topping:
– 2 linguri de caramel raw
PREPARARE:
Se hidrateaza peste noapte nucile de caju. Miezul de nuci si stafidele brune se plaseaza in robotul de bucatarie.
Se maruntesc, apoi se adauga sucul lamaiei, care leaga compozitia si in final se obtine un blat lipicios, care se poate modela.
Se aseaza in forma detasabila de tort, acoperand prin tasare toata baza acesteia, apoi se plaseaza la rece, in frigider. Nucile crude de caju hidratate se plaseza in blender si se adauga si sucurile de grapefruit si de lamaie.
Se maruntesc si se adauga mierea de albine si fulgii de drojdie inactive.
Se continua maruntirea cu un blender de mana, pana se obtine consistenta unei creme. Se adauga crema peste blat, apoi se finiseaza adaugand si toppingul raw din curmale.
Se introduce in congelator pana devenine ferm, apoi se portioneaza.