Cartofii noi si frunzele de stir asezonate cu aceasta emulsie pot constitui o cina nutritiva, o asociere clasica de gusturi, pregatita sanatos.
INGREDIENTE:
– 500 gr cartofi noi
– 2 legaturi de stir
Pentru emulsia de usturoi verde:
– 2 capatani de usturoi verde cu tulpini
– o ramurica de rozmarin verde
– 3 crengute de cimbru verde
– 200 ml apa de izvor
– o lingurita de ulei de in presat la rece
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Se spala bine cartofii noi, stirul si usturoiul verde, rozmarinul si crengutele de cimbru.
Se taie in jumatati cartofii si se fierb in coaja. Intre timp se prepara emulsia de usturoi verde cu cimbru si rozmarin, urmarind pasii de la reteta. Cand cartofii sunt patrunsi, se intrerupe fierberea si se introduc repede in apa rece, in felul acesta scazandu-le indicele glicemic. Li se adauga frunzele de stir maruntite manual (pentru a evita procesul de ascorbicoxidaza), se potrivesc de sare, apoi se asezoneaza cu emulsia condimentata.