CARTOFI NOI CU STIR SI EMULSIE DE USTUROI VERDE CU CIMBRU SI ROZMARIN

iunie 7, 2017 | CATEGORIA Garnituri

cartofi noi cu stir si emulsie de usturoi verde cu cimbru si rozmarin

Cartofii noi si frunzele de stir asezonate cu aceasta emulsie pot constitui o cina nutritiva, o asociere clasica de gusturi, pregatita sanatos.

INGREDIENTE:

– 500 gr cartofi noi

– 2 legaturi de stir

Pentru emulsia de usturoi verde:

– 2 capatani de usturoi verde cu tulpini

– o ramurica de rozmarin verde

– 3 crengute de cimbru verde

– 200 ml apa de izvor

– o lingurita de ulei de in presat la rece

– sare neiodata, dupa gust

 

PREPARARE:

Se spala bine cartofii noi, stirul si  usturoiul verde, rozmarinul si crengutele de cimbru.

ingrediente pentru salata de cartofi noi si stir, cu emulsie de usturoi verde cu cimbru si rozmarin

Se taie in jumatati cartofii si se fierb in coaja. Intre timp se prepara emulsia de usturoi verde cu cimbru si rozmarin, urmarind pasii de la reteta. Cand cartofii sunt patrunsi, se intrerupe fierberea si se introduc repede in apa rece, in felul acesta scazandu-le indicele glicemic. Li se adauga frunzele de stir maruntite manual (pentru a evita procesul de ascorbicoxidaza), se potrivesc de sare, apoi se asezoneaza cu emulsia condimentata.

cartofi noi cu stir si emulsie de usturoi verde cu cimbru si rozmarin

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *