BUDINCA DE DOVLEAC, CU SEMINTE DE CHIA

octombrie 13, 2014 | CATEGORIA Dulciuri

budinca de dovleac, cu seminte de chia

O budinca de exceptie, in ce priveste nutrintii cat si gustul. Cu plapande, amarui si tomantice frunze de papadie, cu scortisoara aromata si cu suc proaspat de lamaie, am adus o savoare aparte dulcetii excesive a dovleacului, de rasa buna si bine copt.

INGREDIENTE (pentru o portie):

–          200 gr dovleac copt (fara coaja)

–          100 ml lapte de soia

–          2 linguri de seminte de chia

–          4 gr frunze de papadie (4-5 frunze tinere), optional

–          2-3 linguri de suc de lamaie

–          praf de scortisoara, dupa gust

 

PREPARARE:

Se coace dovleacul in cuptor, curatat de seminte, portionat si crestat, conform retetei. In laptele de soia se adauga semintele de chia.

seminte de chia hidratate in lapte de soia, pentru budinca de dovleac

Se amesteca bine si se asteapta cam 15 minute, sa se hidrateze si sa se inchege. Intre timp, peste miezul dovleacului bine copt, se adauga frunzele de papadie, spalate si  maruntite.

dovleac copt, cu frunze de papadie, pentru budinca

Se adauga apoi si laptele de soia cu semintele de chia, sucul de lamaie si pudra de scortisoara. Se amesteca pentru omogenizare si intrepatrunderea aromelor, obtinand o budinca cu gust echilibrat si savuros.

budinca de dovleac, cu seminte de chia

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *