O budinca de exceptie, in ce priveste nutrintii cat si gustul. Cu plapande, amarui si tomantice frunze de papadie, cu scortisoara aromata si cu suc proaspat de lamaie, am adus o savoare aparte dulcetii excesive a dovleacului, de rasa buna si bine copt.
INGREDIENTE (pentru o portie):
– 200 gr dovleac copt (fara coaja)
– 100 ml lapte de soia
– 2 linguri de seminte de chia
– 4 gr frunze de papadie (4-5 frunze tinere), optional
– 2-3 linguri de suc de lamaie
– praf de scortisoara, dupa gust
PREPARARE:
Se coace dovleacul in cuptor, curatat de seminte, portionat si crestat, conform retetei. In laptele de soia se adauga semintele de chia.
Se amesteca bine si se asteapta cam 15 minute, sa se hidrateze si sa se inchege. Intre timp, peste miezul dovleacului bine copt, se adauga frunzele de papadie, spalate si maruntite.
Se adauga apoi si laptele de soia cu semintele de chia, sucul de lamaie si pudra de scortisoara. Se amesteca pentru omogenizare si intrepatrunderea aromelor, obtinand o budinca cu gust echilibrat si savuros.