Bruschete preparate sanatos, cu ingrediente nutritive si naturale, combinate corect, pentru o digestie usoara.
INGREDIENTE:
– o vanata
– 5 felii de paine integrala (am folosit “Grau Intreg” de la Vel Pitar)
– 5 linguri pasta de ardei (preparata dupa reteta)
– 2-3 catei de usturoi
– 3 linguri de ulei de floarea soarelui, presat la rece
– 5 felii de rosii
– 1/2 lingurita de cimbru macinat
– 1/2 lingurita de piper negru macinat
– 10 frunze mici si proaspete, de salvie
PREPARARE:
Vanata se spala si se taie in felii, care apoi se sareaza din abundenta.
Se lasa cam o ora, pentru a elimina sucul toxic, apoi se spala bine de sare si se frig pe gratar, pe ambele parti. Feliile de paine se prajesc in prajitor, apoi se ung superficial cu putin ulei si se freaca bine cu cateii de usturoi, urmand sa se acopere cu-n strat subtire de pasta de ardei, presarata cu cimbru si piper negru, macinate.
Pe deasupra se aseaza feliile fripte de vinete, apoi bruschetele se sezoneaza cu feliile de rosii si cu frunzele proaspete de salvie.