O modalitate de a conserva sanatos ardeii capia, intr-o pasta delicioasa si hranitoare ce poate fi utilizata in preparate, avand-o la indemana.
INGREDIENTE (pentru aproximativ 450 gr):
– 1 kg ardei capia
– o lingurita de sare de ocna
– o lingurita de ulei de floarea soarelui, presat la rece
PREPARARE:
Se spala bine si se curata de seminte ardeii.
Se trec apoi prin masina de tocat, eventual se pot blendui, pentru cei de doresc o pasta foarte fina.
Se fierb in sucul lor propriu, amestecand din cand in cand (cu lingura de lemn), pana ce acesta scade si pasta capata consistenta, apoi se adauga sarea.
Se amesteca si se plaseaza pasta in borcane bine spalate si uscate, care se introduc apoi in cuptorul incins unde zabovesc cam 10 minute, fara capac. Se intrerupe temperatura cuptorului, iar borcanele se lasa sa se raceasca odata cu el. Se adauga in fiecare borcan, deasupra pastei, ulei de floarea soarelui presat la rece, apoi se sigileaza cu capacele. In momentul in care se desigileaza, uleiul se poate amesteca cu pasta din borcan, intrucat ajuta la absorbtia licopenului, important antioxidant aflat in continutul legumelor si al fructelor rosii.
Retete extraordinare, demult cautam asa ceva!
O intrebare. Ce este sarea de ocna? Cu granulatie mare, poate fi si cea roz de Himalaya? Sau cea clasica de muraturi? si unde gasesc sare neiodata? la magazine naturiste?
Un adevarat izvor de informatii acest site. Felicitari!
Multumesc de vizita, este intr-adevar senzationala. Sarea de ocna este cea neprelucrata si neimbogatita cu iod.Intrati pe http://www.salina.ro/produse.html.