PASTA DE ARDEI CAPIA, CONSERVATA SANATOS

octombrie 7, 2015 | CATEGORIA Muraturi

pasta de ardei capia, conservata santos, detaliu

O modalitate de a conserva sanatos ardeii capia, intr-o pasta delicioasa si hranitoare ce poate fi utilizata in preparate, avand-o la indemana.

INGREDIENTE (pentru aproximativ 450 gr):

–         1 kg ardei capia

–         o lingurita de sare de ocna

–         o lingurita de ulei de floarea soarelui, presat la rece

 

PREPARARE:

Se spala bine si se curata de seminte ardeii.

ardei capia, spalati si curatati, pentru conservat

Se trec apoi prin masina de tocat, eventual se pot blendui, pentru cei de doresc o pasta foarte fina.

ardei capia, spalati, curatati si tocati, pentru conservat

 

Se fierb in sucul lor propriu, amestecand din cand in cand (cu lingura de lemn), pana ce acesta scade si pasta capata consistenta, apoi se adauga sarea.

pasta de ardei capia, cu sare, pentru conservat

Se amesteca si se plaseaza pasta in borcane bine spalate si uscate, care se introduc apoi in cuptorul incins unde zabovesc cam 10 minute, fara capac. Se intrerupe temperatura cuptorului, iar borcanele se lasa sa se raceasca odata cu el. Se adauga in fiecare borcan, deasupra pastei, ulei de floarea soarelui presat la rece, apoi se sigileaza cu capacele. In momentul in care se desigileaza, uleiul se poate amesteca cu pasta din borcan, intrucat ajuta la absorbtia licopenului, important antioxidant aflat in continutul legumelor si al fructelor rosii.

 

pasta-ardeicapia-conservatasanatos-finalok

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *